jueves, 19 de octubre de 2017

DOODLE


Què és Doodle?

Resultado de imagen de doodleDoodle és una eina gratuïta per organitzar trobades, actes, reunions o bé crear enquestes en línia. A més a més, es caracteritza pel seu senzill funcionament.
Consisteix amb proposar un tema comú i enviar, a totes les persones interessades, unes possibles respostes. Finalment, s’escull la resposta que ha estat escollida per la majoria.
A més a més per poder accedir al Doodle no és necessari que ens registrem, ja que pots entrar i començar a utilitzar-la

CONCLUSIÓ

Com a futurs docents podem dir que és una eina didàctica força interessant, ja que en     el   moment que necessitem convocar una reunió de pares, mares i tutors dels nens i   nenes de l’aula, aquesta eina ens pot ajudar a saber la disponibilitat dels pares, mares i   tutors. Per tant, és una eina que ajuda amb acordar les reunions d’una forma molt més   dinàmica i també, a connectar amb tots els pares. En cas que algun pare no tingui               ordinador, li podríem dir, per exemple, que li faci saber al professor del nen/a i a l’hora de     recontar els vots ho tindrà en compte.



Per poder començar a utilitzar Doodle premi aquí.

WORDLE


Què és el Wordle?

Wordle és una aplicació gratuïta que serveix per crear els teus Word Cloud 
(núvols de paraules). A partir d’aquest Word Cloud es podran adoptar les formes, els colors i/o les fonts que l’alumnat o bé, el professorat vulguin.
Aquesta aplicació és una eina didàctica ben senzilla, ja que no és necessari registrar-se, simplement hem d’entrar a la seva web i des d’allí començar a crear el nostre núvol de paraules. 
              

Quins passos hem de seguir per elaborar un Word Cloud ?

1-  Primerament, escrivim el llistat de paraules que volem que formin part del nostre núvol de paraules. 
2- Seguidament, després d’haver fet el llistat, premem GO!
3- Ja per acabar, el programa, ens mostra la imatge que ens ha creat a partir del llistat de paraules que nosaltres li hem introduït.
                 

CONCLUSIÓ

Es tracta d'una aplicació força interessant per al professorat, ja que ens permet d'una forma molt senzilla, crear una imatge en la qual apareixen les paraules que volem ressaltar en un text, o qualsevol altre document que féssim a l’aula. A partir d’aquestes paraules que ha ressaltat prèviament el professor/a, l’alumnat ha d’explicar el contingut del temari, el text, etc.
Per tant, és una eina didàctica que reforça l’aprenentatge de l’alumnat d’una forma més lúdica i també, ajuda al professorat adonar-se’n quin són els apartats que els alumnes els hi costa més i d’aquesta manera, podrà reforçar-ho.

Per començar a utilitzar Wordle premi aquí.


miércoles, 18 de octubre de 2017

BSCW


Què és el BSCW?

BSCW és una eina informàtica que té com a objectiu facilitar el treball en grup mitjançant l’ús únicament d'un navegador web i d'una connexió a Internet.


Quina utilitat té dintre de l’aula?

1.    Suport a la docència: Espai on l’alumnat disposa per intercanviar la documentació i l’ intercanvi de documents.
2. Projectes acadèmics: Intercanvi i elaboració conjunta de documents d’investigació o coordinació d’activitats i esdeveniments. Intercanviar documentació de manera més segura: arxius múltiples formats, enllaços a llocs webs, etc.
3.   Fòrum per crear debats: Sobre temes d’interès acadèmic tant per part del professorat com de l’alumnat,
4.   Porta folis electrònics: Un espai on els estudiants porten el seu historial de productes d’un curs.

CONCLUSIÓ

Per acabar, crec que és una aplicació didàctica força interessant, ja que es pot utilitzar
per potenciar la cooperació i la col·laboració entre l’alumnat, ja que permet
emmagatzemar i organitzar tot tipus de documents i compartir aquesta informació amb
els companys/es. També, es pot utilitzar entre el professorat, ja que disposa d’agendes
comunes, podem mantenir debats, etc.


           Us adjunto un vídeo on podeu veure el funcionament, pas per pas,                                                                             d'aquesta  aplicació



martes, 17 de octubre de 2017

TURNING POINT


Què és el turning point? 

El turning point és un sistema de votació interactiu que permet rebre resposta dels assistents en temps real mitjançant els dispositius mòbils. 




CONCLUSIÓ
Si ens centrem en el professorat, el pot ajudar per donar-se’n compte si l’alumnat ha comprès el temari, ja que les preguntes estan relacionades. També és una bona eina metodològica quan hi ha temes difícils, ja que en ser un programa interactiu l’alumnat està més motivat.

Si ens centrem en l’alumnat, és una bona eina didàctica, ja que poden crear preguntes amb l’ajut del temari i posar les possibles respostes, d’aquesta manera sintetitzen la part més important del temari. També és una eina per fomentar la cohesió social, ja que podem formar grups i “competir” entre aquests.

Així doncs, crec que en l'àmbit educatiu no podem negar que aquest programa ofereix a l’alumnat i al professorat, d’infantil, primària, ESO, batxillerat, etc., moltes aplicacions didàctiques i metodològiques per dur-les a terme dintre de l’aula.




martes, 10 de octubre de 2017

PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA.


Què és la pissarra digital interactiva?

La pissarra digital interactiva (PDI) és una pantalla que projecta el contingut però a més a més podem interaccionar amb la utilització d’un punter.       

En aquesta pissarra el professorat mostra al seu alumnat els continguts, vídeos, imatges, gràfics, ... Amb l’objectiu de reforçar el que està explicant. Per tant, quan parlem de la pissarra interactiva digital ens referim a la nova pissarra que s’utilitza, cada cop més, a les aules. 

Els avantatges que ens ofereix la Pissarra Digital Interactiva: