jueves, 19 de octubre de 2017

WORDLE


Què és el Wordle?

Wordle és una aplicació gratuïta que serveix per crear els teus Word Cloud 
(núvols de paraules). A partir d’aquest Word Cloud es podran adoptar les formes, els colors i/o les fonts que l’alumnat o bé, el professorat vulguin.
Aquesta aplicació és una eina didàctica ben senzilla, ja que no és necessari registrar-se, simplement hem d’entrar a la seva web i des d’allí començar a crear el nostre núvol de paraules. 
              

Quins passos hem de seguir per elaborar un Word Cloud ?

1-  Primerament, escrivim el llistat de paraules que volem que formin part del nostre núvol de paraules. 
2- Seguidament, després d’haver fet el llistat, premem GO!
3- Ja per acabar, el programa, ens mostra la imatge que ens ha creat a partir del llistat de paraules que nosaltres li hem introduït.
                 

CONCLUSIÓ

Es tracta d'una aplicació força interessant per al professorat, ja que ens permet d'una forma molt senzilla, crear una imatge en la qual apareixen les paraules que volem ressaltar en un text, o qualsevol altre document que féssim a l’aula. A partir d’aquestes paraules que ha ressaltat prèviament el professor/a, l’alumnat ha d’explicar el contingut del temari, el text, etc.
Per tant, és una eina didàctica que reforça l’aprenentatge de l’alumnat d’una forma més lúdica i també, ajuda al professorat adonar-se’n quin són els apartats que els alumnes els hi costa més i d’aquesta manera, podrà reforçar-ho.

Per començar a utilitzar Wordle premi aquí.


No hay comentarios:

Publicar un comentario