martes, 9 de enero de 2018

GOOGLE DRIVE


Què és el Google Drive?

Google Drive és un servei d'emmagatzematge d'arxius creat per Google el 24 d’abril de 2012.


Resultado de imagen de GOOGLE DRIVEEls usuaris podran convidar a totes aquelles persones que decideixin perquè vegin els fitxers, vídeos, notícies, dibuixos, ... També, hi ha l’opció de baixar aquests arxius, d’aquesta manera, s’hi treballa d’una manera cooperativa sense la necessitat d’estar al mateix lloc els membres del grup. Un dels avantatges és que ofereix l’accés a l’espai des de qualsevol aparell electrònic (ordinadors, tauletes, etc.) i en qualsevol moment, per tant permet editar els documents des de qualsevol lloc. 





Quines són les eines del Google Drive que disposem?
Amb el Google Drive podem crear..
    Resultado de imagen de GOOGLE DRIVE EINESS
  • Carpetes: Ajuda a l'usuari a organitzar els arxius emmagatzemats.
  • Documents: Aquests poden ser per a l'usuari únicament o per a les persones amb les quals ho decideixi compartir. En aquests documents podrem inserir imatges, comentaris, etc.
  • Presentacions: Recurs molt semblant al PowerPoint que estem habituats a utilitzar dintre de l'àmbit educatiu.
  •  Fulls de càlcul: Segueix el mateix format que l’Exel, ja que la seva funció és introduir dades i fórmules de manera organitzada i ràpida.
  • Formularis: Aquest recurs el podrem utilitzar per dur a terme enquestes per un gran col·lectiu de gent. Les respostes del formulari s’enviaran a l’usuari amb la finalitat que pugui enregistrar els resultats d’una manera controlada i ordenada.
  • Mapes: L'usuari es podrà moure per diferents indrets del món mitjançant la utilització del que es coneix amb el nom de Google Maps.


 CONCLUSIÓ
Després d’explicar què és el Google Drive i les diferents eines que disposem, penso que és una eina de gran utilitat per a l’àmbit educatiu, ja que es beneficien tant l’alumnat com el professorat, ja que per una banda podem potenciar la cooperació de grup i el gust pel treball en grup. D’aquesta manera es reforça la resolució de problemes, ja que quan hi ha un dubte hauran d’arribar a un acord mitjançant el diàleg.
D’altra banda es pot organitzar els documents amb les carpetes i a més a més, podrem
emmagatzemar tot allò que volem transportar de manera segura deixant de banda la utilització de l’USB.
També vull esmentar la utilitat que té per elaborar enquestes, ja que és una eina ràpida i pràctica per al professorat quan es vol  conèixer aspectes d’interès per al professorat.
Per concloure, el fet d’incloure noves formes de compartir ajuda a la comunitat educativa a tenir una comunicació directa amb la finalitat de tenir una educació de proximitat i que motivi a l’alumnat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario